Zdroj: http://m100.cz/aktuality/chod-zavodu-a-aktualizace-dat  |  Vydáno: 9.10.2017 18:09  |  Autor: Martin Nadymáček

Chod závodu a aktualizace dat

Jelikož se nám množí dotazy jak je to s chodem závodu a aktualizací dat, nemůžeme jinak než vydat následující prohlášení. Pokusím se stručně objasnit jak na tom momentálně jsme.

Jak je to s ukončením závodu?

Prvně bych chtěl upozornit na to, že závod neskončil a stále běží a bude dokončen. Takže své výstupy můžete zasílat i nadále. Poslední aktualizace je provedena ke dni 25. července 2017 a 22:54 hodin, což je datum které označuje den a čas posledního doručeného vyhodnoceného mailu, nikoli datum vaší trasy.

Jak došlo ke zpoždění vyhodnocování?

Je to kombinací více faktorů, ale hlavním důvodem je nečinnost během prázdninových slunečních dnů, během kterých se nám nedostává volného času k vyhodnocování tras. Také v tomto období jsou lidé více venku a trasy přibývají a tím pádem i zpoždění vyhodnocení.

Asi si říkáte, že jsou to jen výmluvy a zase výmluvy. Proto se pokusím vysvětlit jak trasy vyhodnocujeme.

Nejprve je nutné trasy stáhnout z e-mailu. Jednu po truhé uložit do PC. Následně trasu po trase otevřít v aplikaci Google Earth. Trasu v aplikaci označit, vypsat nastoupané metry, dobu výstupu a délku trasy. Tyto údaje ručně přepsat do formuláře, kde přidáme vaše jméno a vrchol, na který trasa vedla. Nyní můžeme trasu zapsat do systému - HURÁ! A tak pořád dokola, dokolečka dokola.

Jsou však i případy, kdy to není až tak jednoduché. Stává se, že po otevření trasy v aplikaci není trasa vidět. Zde je pak třeba trasu přeuložit v jimém editoru do jiného formátu - klm - a opakovat proces s vložením a vyhodnocením trasy.

Stejný proces, tedy vložení do dalšího editoru musíme absolvovat, pokud v názvu nebo mailu neuvedete datum výstupu. Vše se tak protahuje. Není to jednoduché a časová náročnost není malá. O nějakých osobních či pracovních problémech, který máusí řešit běžný dospělý, se tu rozepisovat nebudu.

Budoucnost závodu.

Jak jsem již psal. Letošní ročník bude dokončen. Byť budou data doplňována postupně a se značným zpožděním. Pokoušeli jsme se sehnat člověka, který by nám udělal nějaký systém (webovou aplikaci) samovyhodnocování pro příští ročník, protože v současném stavu bychom další rok už nezvládli. Je to krutá realita, ale je třeba si ji přiznat. Něco máme rozjednáno, ale jak vše dopadne ukáže asi čas, kterého není mnoho. Věřte, že si uvědomujeme, že osudu závodu hoří koudel u pr....!