Zdroj: http://m100.cz/aktuality/ohlednuti-za-slavnostnim-vyhlasenim-vysledku-a-predanim-cen-2015  |  Vydáno: 4.2.2016 19:12  |  Autor: M100

Ohlednutí za slavnostním vyhlášením výsledků a předáním cen 2015

Je krásné slunné sobotní odpoledne a my chystáme vše potřebné k předáním cen Mého vertikálního kila 2015, které proběhne v neděli po obědě. Vše pečlivě třikrát překontrolujeme, zda je vše na svém místě v kufru auta. Hlavně nic nezapomenout! Pohár, medaile, diplomy, účastnické listy, skleněné plakety, ceny od našich partnerů Treking, My-Body ID, Foukané izolace a i něco málo od Nutrendu. Nechybí ještě něco? Triko za první pokoření vertikálního kila, placky na batoh, samolepky. Hotovo, vše máme, můžeme vyrazit.

Chvíli před čtvrtou hodinou najíždíme v Prostějově na dálnici s očekáváním dobře stráveného víkendu. O necelé dvě hodiny pohodové jízdy později se zabydlujeme v bungalovu hotelu Sepetná, který nám spolu se salonkem pro předávání cen zajistila účastníce závodu Martina Morkesová.

Restaurace Sepetná

Sobotní večer trávíme v restauraci na Sepetné. Při večeři si povídáme o celém ukončeném ročníku a plánech pro ten současný. Ale to je trošku jiná pohádka, která se teprve bude psát. Připojuje se k nám i Martina, jako by se chtěla přesvědčit, zda klaplo domluvené ubytování. Klaplo, a to na jedničku s hvězdičkou. Martino, tímto Ti ještě jednou moc děkujeme za zajištění krásného zázemí a příjemného noclehu.

Martina se s námi dělí nejen o své zážitky z konce ročníku, kdy sbírala poslední metry k pokoření magické hranice 100 000 výškových metrů, ale i o zážitky z hor z dob minulých. O tom všem možná někdy příště v samostatném článku.

Na závěr dne se před spaním ještě ujišťujeme, že máme vše nachystané na neděli a s klidným svědomím jdeme spát.

Momentka před výstupem na Lysou horu

Po kvalitní a chutné snídani očekáváme první závodníky M100, kteří s námi vyrazí na nejbližší vrchol – Lysou horu. Čtvrt hodinku po deváté vyrážíme v sedmi lidech vstříc vrcholu. Výstup pojímáme ve vycházkovém tempu, v klidu si povídáme, probíráme dojmy ze závodu, kocháme se okolím a fotíme pár obrázků na památku.

Po pohlazení hladícího bodu na vrcholu sbíháme dolů, kde si dáváme lehký oběd a vše připravujeme pro předávací ceremoniál. Všichni příchozí si mohou vybrat něco z malého občerstvení, které je zde dohodnuté a přispívá tak k lepší pohodě během vyhlášení výsledků.

Z výstupu na Lysou horu

Během ceremoniálu vyhlašujeme všechny umístěné závodníky spolu s jejich výkony a přítomným předáváme ceny od našich partnerů. Ti, kteří se ať už z jakéhokoliv důvodu na vyhlášení nedostavili, o své ceny nepřijdou. Budeme se snažit s nimi domluvit náhradní termín a ceny co nejdříve předat.

Obhájci putovního poháru a absolutnímu vítězi M100 2015 Tomáši Peterovi jsme předali spolu s putovním pohárem, doplněným o druhý štítek za rok 2015 i malý pohár, který mu zůstane a bude připomínat jeho první triumf v M100.

Momentka z vyhlášení

I pro nás pořadatele byly příjemným překvapením skleněné plakety od X-Trail Orlová, které nám věnoval Karel Podolák se slovy „Vážím si všech, kteří dokáží udělat něco pro druhé a nedělají to na kšeft“. Chtěli bychom tedy, stejně tak jako Martině, i Karlovi za toto krásné skleněné ocenění poděkovat. Oba nás to velmi potěšilo.

Po oficiálním zakončení ještě asi hodinku debatujeme v přátelském kolektivu milovníků hor a to nejen o závodě. S dobrými pocity, několika nápady pro rok současný a krásně stráveným časem v příjemné společnosti opouštíme kolem čtvrté hodiny Sepetnou a vydáváme se na cestu domů.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem, kteří se ročníku 2015 zúčastnili, posílali nám své výstupy, fotografie, pomohli nám svými články rozšířit informace o vrcholech a aktivně se zapojili příspěvky na facebooku.

Zde se můžete podívat na oficiální výsledky M100 2015

Pár fotografií ze slavnostního vyhlášení

FOTO: Lukáš Podolák